Domkerk

Kerken Kijken Utrecht

Cultuurhistorisch project Kerken Kijken Utrecht toont de culturele rijkdom van de kerkgebouwen in het Utrechtse centrum. Sinds 1983 organiseert Kerken Kijken de openstelling van de binnenstadskerken voor geïnteresseerden. Bezoekers en toeristen kunnen in de kerken terecht en de architectuur, de bouwgeschiedenis en de kunstschatten beleven. Meer dan 200 vrijwillige gidsen zorgen gedurende de zomermaanden voor de openstelling en leiden de bezoekers desgewenst rond. Per jaar trekt het project meer dan 50.000 bezoekers. Daarbij is de Domkerk nog niet meegerekend, die in dezelfde periode meer dan 70.000 bezoekers trekt. Tot en met Open Monumentendag – de tweede zaterdag van september - staan de deuren open. Ook zijn steeds meer kerkgebouwen buiten de zomerperiode geopend.

Doneren

Wilt u ons steunen? Doneer dan uw bijdrage via iDEAL of maak uw gift over op IBAN: NL71RABO 01117 99 619 t.n.v. Kerken Kijken Utrecht.

Kerken Kijken Utrecht valt onder de Stichting Archeologie en Bouwhistorie van de stad Utrecht, STABU en werkt met een eigen bestuur.

Eiko Smid, voorzitter

Kees Kooij, secretaris