Catharinakathedraal

Stichting Kerken Kijken Utrecht

Stichting Kerken Kijken Utrecht toont de culturele rijkdom van de kerkgebouwen in het Utrechtse centrum. Sinds 1983 organiseert Kerken Kijken de openstelling van de binnenstadskerken voor geïnteresseerden. Bezoekers en toeristen kunnen in de kerken terecht en de architectuur, de bouwgeschiedenis en de kunstschatten beleven. Meer dan 200 vrijwillige gidsen zorgen gedurende de zomermaanden voor de openstelling en leiden de bezoekers desgewenst rond. Per jaar trekt het project meer dan 50.000 bezoekers. Daarbij is de Domkerk nog niet meegerekend, die in dezelfde periode meer dan 70.000 bezoekers trekt. Vanaf eind juni tot en met Open Monumentendag – de tweede zaterdag van september - staan de deuren open. Ook zijn steeds meer kerkgebouwen buiten de zomerperiode geopend. De toegang is gratis en alle kerken zijn rolstoeltoegankelijk.

Stichting Kerken Kijken Utrecht

Kerken Kijken Utrecht is actief sinds 1983. Op 18 december 2019 is de Stichting Kerken Kijken Utrecht opgericht. De stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 76685713 .

Bestuur:

Bert-Jan Brussaard, voorzitter
Koos Drost, vice-voorzitter, plv. gidsencoördinator
Stijn Terlingen, secretaris
Henk Mos, penningmeester
Angelike van Erp, bestuurslid
Christien Uringa, bestuurslid
Hans Spinder, bestuurslid
Norbert Meuwissen, bestuurslid

Henk Jansen, adviseur monumenten/cultuurhistorie gemeente Utrecht
Georgette van de Water, projectcoördinator

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwtjes van Kerken Kijken? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nr. 1, 2021
Nieuwsbrief nr. 2, 2020
Nieuwsbrief nr. 1, 2020

Jaarverslagen