Catharinakathedraal

Stichting Kerken Kijken Utrecht

Stichting Kerken Kijken Utrecht toont de culturele rijkdom van de kerkgebouwen in het Utrechtse centrum. Sinds 1983 organiseert Kerken Kijken de openstelling van de binnenstadskerken voor geïnteresseerden. Bezoekers en toeristen kunnen in de kerken terecht en de architectuur, de bouwgeschiedenis en de kunstschatten beleven. Meer dan 200 vrijwillige gidsen zorgen gedurende de zomermaanden voor de openstelling en leiden de bezoekers desgewenst rond. Per jaar trekt het project meer dan 50.000 bezoekers. Daarbij is de Domkerk nog niet meegerekend, die in dezelfde periode meer dan 70.000 bezoekers trekt. Vanaf eind juni tot en met Open Monumentendag – de tweede zaterdag van september - staan de deuren open. Ook zijn steeds meer kerkgebouwen buiten de zomerperiode geopend. De toegang is gratis en alle kerken zijn rolstoeltoegankelijk.

Stichting Kerken Kijken Utrecht

Kerken Kijken Utrecht is actief sinds 1983. Op 18 december 2019 is de Stichting Kerken Kijken Utrecht opgericht. De stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 76685713. Het RSIN (fiscaal nummer) van KKU is 860747736.

Bestuur:

Bert-Jan Brussaard, voorzitter
Koos Drost, vice-voorzitter, plv. gidsencoördinator
Stijn Terlingen, secretaris
Henk Mos, penningmeester
Angelike van Erp, bestuurslid
Christien Uringa, bestuurslid
Hans Spinder, bestuurslid
Norbert Meuwissen, bestuurslid

De leden van het bestuur hebben geen recht op een beloning maar kunnen
alleen recht hebben op een vergoeding van de door hen in de uitoefening
van hun functie gemaakte kosten.

Henk Jansen, adviseur monumenten/cultuurhistorie gemeente Utrecht
Georgette van de Water, projectcoördinator

Beleidsplan

Lees hier het beleidsplan voor de jaren 2021-2025 van Stichting Kerken Kijken Utrecht

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwtjes van Kerken Kijken? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief nr. 1, 2021
Nieuwsbrief nr. 2, 2020
Nieuwsbrief nr. 1, 2020

Jaarverslagen